FREE LED LESS ENERGY

VOORDELEN LED

U kunt natuurlijk overstappen naar LED omdat het verplicht is door het Europese klimaatplan. Daarnaast zijn er nog heel wat goede redenen om te kiezen voor LED:

Energiebesparing

LED lampen zijn de meest energiezuinige verlichting, met een verbruik van 2,5 tot 5 Watt. Dat is veel minder dan een gloeilamp, halogeenspot of tl-buis. Zelfs een spaarlamp verbruikt tot drie keer zoveel energie als een led.

Grotere lichtopbrengst

Een LED lamp zet zo'n 50% van de opgenomen energie om in zichtbaar licht. Bij een spaarlamp of tl-buis is dat ongeveer 35% en bij een gloeilamp 10%. Als je overschakelt naar led, heb je dus een kleiner aantal lampen nodig voor dezelfde lichtsterkte.

Kostenbesparing

Door het lagere verbruik en de hogere lichtopbrengst levert de overstap naar ledverlichting een besparing van gemiddeld 65 tot 70 procent. De investering in led is meestal op twee jaar terugverdiend.

Ecologisch

LED lampen verkleinen uw ecologische voetafdruk: ze verbruiken 90% minder energie dan een traditionele gloeilamp, ze gaan 50 keer langer mee en ze stoten 40 kg minder CO2 uit. Bovendien bevatten ze geen kwik en andere gevaarlijke metalen en zijn ze volledig recycleerbaar.

Lange levensduur

Een LED lamp gaat gemiddeld 50.000 branduren mee. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat 1000 branduren mee en een spaarlamp 6000. U spendeert dus veel minder tijd en kosten aan het vervangen van lampen. Ledlampen zijn ook dimbaar en hebben geen opwarmtijd: na het inschakelen geven ze meteen de volle lichtopbrengst.

Minder warm

De warmteontwikkeling bij LED lampen is veel minder dan bij een gewone lamp. In een gloeilamp wordt 90% van de energie omgezet in warmte, bij ledlampen is dat slechts 10%. Het gebruik van ledlampen is daardoor een efficiënte en (brand)veilige oplossing.

Tril- en schokbestendig

LED lampen zijn zeer tril- en schokbestendig, waardoor ze ook veel langer meegaan.

Het EU-Klimaatplan 20-20-20

Het Klimaatplan 20-20-20 mikt op 20% minder energieverbruik, 20% minder CO2-uitstoot en 20% meer hernieuwbare energie tegen 2020. Om de energiebesparing te halen, worden er sinds 2012 geen gloeilampen meer verkocht en zijn op termijn ook tl-lampen verboden. Ledverlichting is binnenkort dus de norm. 

LED leasing

Door over te schakelen naar led zullen uw kosten voor verlichting snel dalen. Schrikt u terug voor de initiële investering, dan kunt u kiezen voor financiering. Free LED werkt samen met een financiële partner en we helpen u bij het afsluiten van een interessant afbetalingsplan. Zo blijft uw verlichtingsproject geboekt bij uw operationele kosten en hoeft u niet in één keer een grote hap uit uw budget te nemen.

Slimme verlichting

Bespaar nog meer door te kiezen voor slimme verlichting. Die kan zo worden ingesteld dat de lampen op een bepaald tijdstip aan- en uitgaan. Door externe sensoren past de lamp zich ook aan in functie van de omstandigheden. Een lichtsensor zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lamp minder hard schijnt wanneer er zonlicht binnenkomt, terwijl de lamp aan- of uitgaat wanneer bewegingssensoren detecteren dat iemand de ruimte binnenkomt of buiten gaat. Free LED kan dergelijke sensoren in uw lichtarmaturen integreren of er externe sensoren aan toevoegen.

Slimme verlichting wordt vaak gebruikt voor lantaarnpalen of buitenverlichting maar is zeker ook interessant voor bureaus of magazijnen. Verlichtingspalen buiten kunnen bovendien worden gebruikt als oplaadpunt voor elektrische auto's en zelfs als Wifi hotspot of netwerkmast voor 5G/LTE.

Onderhoud

Free LED doet veel meer dan producten installeren: u krijgt een uitgebreide service voor, tijdens en na uw overstap naar LED. Zo hebt u standaard vijf jaar garantie. In die periode komen we gratis defecte lampen vervangen of andere storingen oplossen. Ook na vijf jaar of met andere vragen kunt u altijd een beroep doen op onze expertise.

MAAK VANDAAG JOUW AFSPRAAK